HIERONTA

Perushieronta auttaa rentouttamaan jännittyneitä lihaksia ja helpottaa kiputiloissa.

Hieronta annetaan 1-3 kertaa viikossa tai harvemmin erilaisiin lihaksiston ongelmiin.

Miten hieronta vaikuttaa

Hieronta vaikuttaa eritavoin eri henkilöihin. Lihakseen kohdistuva paine ja venytys sekä kitka ovat hieronnan mekaanisia vaikutuksia. Hieronnassa vapautuu kipua estäviä välittäjäaineita mm endorfiiniä. Ensimmäisen käsittelyn jälkeen lihakset ovat usein arat, mutta toistuvien hierontojen jälkeen lihakset rentoutuvat ja jännitystilat helpottavat.

Hieronta vaikuttaa ihmiseen monella tasolla ja tavalla. Vaikutukset verenkiertoon, ihoon, kipuun, hermokudokseen, keuhkoihin, imunestekiertoon, vereen, sisäelimiin ja lihaksiin ovat yksilöllisiä, kuten jokainen hierontakin.

Lihaksen suorituskykyyn hieronnalla on epäsuora vaikutus, mutta hieronta ei kuitenkaan lisää voimantuottoa.

HOITOTUOTTEET

COOLMENT

Coolment on tehokas ja monipuolinen hoitava sekä viilentävä luonnontuote. Se aktivoi elimistön oman puolustusjärjestelmän eli auttaa elimistöä hoitamaan itse itsensä parantaen näin tehokkaasti verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Vaikutustavat

Kuljettaa vaikuttavat aineet syvälle kudokseen aktivoiden elimistön puolustusjärjestelmän.

Aiheuttaa iholla voimakkaan viilentävän reaktion ja laskee ihon lämpötilaa vähentäen kipua ja tulehdusta.

 • kipuun, särkyyn ja tulehduksiin
 • verenkiertoon ja aineenvaihduntaan
 • ihonhoitoon
 • hengitysteiden hoitoon
 • hierontaan ja fysioterapiaan
 • kylmähoitoon

KYSY TARKEMMIN MYYJÄLTÄSI!

Käyttö

Ulkoisesti hoitoalueelle 2-3 kertaa vuorokaudessa tai tarpeen mukaan kuurihoitona 1-3 viikkoa. Vältä aineen joutumista suuhun, silmiin ja limakalvoille; antaa polttavan tunteen.


CAJENA

Cajena on tehokas ja monipuolinen lämmittävä luonnontuote. Cajena sopii nivel- ja lihasalueiden kipuun ja särkyyn. Inkivääri on ollut jo vuosituhansien ajan erinomainen luonnonlääke. Cajena sisältää aitoa inkivääriöljyä, vahvistettuna cajeputöljyllä ja kamferilla. Geelin avulla vaikutus voidaan kohdistaa suoraan kipualueelle.

Vaikutustavat

Kuljettaa vaikuttavat aineet syvälle kudokseen poistaen kipua ja särkyä.

Aiheuttaa iholla lämmittävän reaktion nostaen ihon lämpötilaa.

 • lämmittää, parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa
 • poistaa ja ehkäisee kipua, särkyä ja tulehdusta
 • nivel- ja lihaskipujen tehokkaaseen hoitoon
 • reumaan ja reumaattisten vaivojen hoitoon
 • poistaa nestettä ja vähentää turvotusta

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Hoidon taustaa

Nykyaikainen intialainen päähieronta yhdistää alkuperäisen tuhansia vuosia vanhan päähieronnan ja niska-hartiaseudun hieronnan. Se on länsimaalaiseen elämäntapaan sopivaa yksikertaista ja rauhoittavaa hierontaa. Se laukaisee stressiä ja helpottaa stressin aiheuttamia oireita. Hoidolla on sekä rentouttava että virkistävä vaikutus.

Hieronta tasapainottaa autonomista hermostoa ja siten nopeuttaa kehon omia paranemisprosesseja sekä ennaltaehkäisee sairauksia vahvistamalla vastustuskykyä. Hoidon aikana vapautuvat endorfiinit vaikuttavat tehokkaasti myös mieleen antaen voimia ja elämäniloa.

Nykyaikaisen intialaisen päähieronnan metodin on kehittänyt intialainen näkövammainen osteopaatti ja hierontaterapeutti Narendra Mehta. Hän opiskeli opiskeli alkuperäistä intialaista päähierontaa ja yhdisti siihen niska-hartiaseudun hieronnan sekä olkavarsien, kasvojen ja korvien käsittelyn.

Meille Suomeen nykyaikaisen intialaisen päähieronnan toi Mehtan oppilas irlantilaissyntyinen Dee Ahren 1999. Tämä hoitomuoto on muokkautunut jonkin verran kouluttajien ja hoidon harjoittajien käsissä. Jokaisen hierontaa tekevän kädet luovat oman käsialansa, tärkeintä on kuitenkin hoidon vaikutus eikä tekniikka.

Vaikutuksia

 • rentoutunut olo
 • stressiperäisten oireiden helpottuminen
 • niska-hartiasärkyjen helpottuminen
 • päänsäryn/ migreenin helpottuminen
 • unen laadun paraneminen
 • aineenvaihdunnan vilkastuminen
 • verenkierron paraneminen
 • aivojen hapensaannin lisääntyminen
 • kasvojen- ja silmien turvotuksen aleneminen

VYÖHYKETERAPIA

Hoito on yhteistyötä

Hoito on yhteistyötä terapeuttisi kanssa. Voit avoimesti kertoa itsestäsi ja ongelmistasi, sillä terapeutilla on vaitiolovelvollisuus. Terapeutin antamia ohjeita on hyvä noudattaa, jotta asetettuun tavoitteeseen päästäisiin. Terapeutti on Sinun tukenasi kun tavoittelet parempaa oloa, tasapainoa ja terveyttä.

Hoidon aikana on tärkeää, että kerrot tuntemuksistasi, koska aktivoituneessa heijasteessa saattaa tuntua kipua. Käsittelyn voimakkuus säädellään aina yksilöllisesti. On hyvä kertoa myös mahdollisista hoidon jälkeisistä reaktioista.

Vyöhyketerapia on luontaisterapeuttinen hoitomuoto, joka toistaiseksi ei kuulu koululääketieteen piiriin. Luontaisterapiat eivät kumoa koululääketiedettä tai kilpaile sen kanssa; ne voivat täydentää toisiaan.

Muista!

Mikäli käytät lääkkeitä tai olet saanut muita hoito-ohjeita lääkäriltäsi, on niistä hyvä mainita ennen hoidon aloittamista. Lääkärin määräämiin lääkkeisiin ja muihin hoitoihin emme tässä hoitosuhteessa puutu; Sinä neuvottelet itse lääkärisi kanssa.

Jos kiinnostuksesi vyöhyketerapiaan tai Intialaiseen pään­hierontaan heräsi, ota yhteyttä ja sovitaan sinulle sopiva hoitoaika.

Mitä on refleksologia l. koko kehon vyöhyketerapia

Refleksologia perustuu ikivanhaan hoitomuotoon, jota on käytetty eri puolilla maapalloa jo tuhansia vuosia. Se kehittyy jatkuvasti hoidoista saatujen havaintojen sekä kokemusten myötä. Sen avulla voidaan tehdä terveydentilasta analyysi, ennaltaehkäistä ja hoitaa erilaisia häiriö- ja sairaustiloja. Hoito elvyttää kehon omia parantavia voimavaroja ja tasapainottaa häiriintyneitä elintoimintoja.

Refleksologia on käsin suoritettavaa hoitoa, jossa sormin, vyöhyke­puikoin tai sähköisen Bas-laitteen avulla stimuloidaan kehossa olevia heijasteita esim. jalkateristä, sääristä, korvista ja käsistä.

Kenelle, miksi ja miten usein

Hoito sopii kaikille, periaatteella vauvasta vaariin, koska käsittely aina suunnitellaan asiakkaan tarpeen ja tilanteen mukaan. Refleksologia sopii hyvin terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Hoitokertojen määrä ja tiheys vaihtelevat, jo 3-4 hoitoa antaa hyvän olon ja tuloksia. Hoito tapahtuu tavallisesti 1-2 kertaa viikossa ja kestää kerralla tunnista puoleentoista tuntia.

Hoitoreaktioista

Hoidon vaikutukset ovat aina yksilöllisiä.

Tavallista on, että olo tuntuu kevyeltä; ikään kuin akut olisi ladattu. Nauti siitä.

SARIN CV:STÄ

2006 – 2007 Tampereen aikuiskoulutuskeskus
Koulutettu hieroja

2003 – 2005 Medika Nova, Tampere
Diplomi-refleksologi

2004 – 2005 Tampereen Ammattioppilaitos
Terveydenhuollon perusteet

2005 Medika Nova, Tampere
Intialaisen päänhieronnan peruskurssi ja jatkokurssi

2005 Medika Nova, Tampere
Homeopatian perusteet
Homeopaattinen kotiapteekki

ALLIN APU OY hieronnat

Ajulantie 23, Akaan Toijala